lørdag den 12. juni 2010

Sikkerhed

Ingen glemmer nogensinde den tragiske ulykke i 2000, hvor ni unge mænd mistede livet foran Orange scene. I 2001 blev der oprettet et mindested, der for en del gæster er helt naturligt lige at gå hen og besøge. I år vil man markere 10-årsdagen for ulykken.
 Mindelunden med de ni sten og ni birketræer samt den store sten med teksten "How fragile we are..."

Sikkerheden ved scenerne er i top. Der er uddannet personale, der har deres fulde opmærksomhed på publikum. Udover at holde øje med, om alt går vel og træde til hvis det ikke gør, er deres arbejde også at dele vand ud.
Ved de to største scener, er der lavet pitsystemer. Dvs. afgrænsede områder for dem, der vil helt op foran til en koncert. Der bliver kun lukket et bestemt antal personer ind, og når man er i pit oplever man, at der er mere luft omkring en, end når man ikke er i pit.
Læs mere om sikkerhed ved scenerne her.
 Sikkerhedsfolk i pitten ved Orange 

Uddeling af vand ved Orange

 Læge og sygeplejerske ved Orange

 Sikkerhedsvagter under taget af Pavillion

På storskærmene ved scenerne bliver der givet konstant sikkerhedsinfo før koncerterne. Der er især fokus på, at man holder et godt øje på sin sidemand og beder om hjælp, hvis denne ser ud til at få et ildebefindende. Man skal passe på sig selv og hinanden. På skærmen vises også flugtveje.
Læs 12 gode råd til koncerten fra Tryg Festival her.

Roskilde Festival bestræber at yde samme service, når det kommer til førstehjælp og medicinsk assistance, som man kan forvente i resten af samfundet. I alt er der cirka 160 samaritter på festivalen samt 60 læger, 70 sygeplejersker og 30 assistenter. 

På campingarealerne er sikkerheden naturligvis også i top. Især er der fokus på brandsikkerheden, og selv en enkelt pløk der er trukket et par cm ud på brandvejen vil blive påtalt af sikkerhedsvagterne.
Fra servicetårnene bliver der holdt øje med brand, tyveri og andet, der kan komme til gene for gæsterne.
Læs mere om campingsikkerhed her.

Brandbiler der venter på forhåbentlig ikke at skulle arbejde
Roskilde Festival sætter særligt fokus på børn og unge, og derfor vil et hold af Social Workers – opsøgende medarbejdere – være synlige på både campingområdet og festivalpladsen i hele festivalperioden.
Social Workers er letgenkendelige i deres hvide veste, og de vil blandt andet opsøge familier, der kommer til Roskilde Festival med det primære mål at indsamle pant. Pantindsamling er bestemt tilladt, men det skal ske på rimelige betingelser, og børn, der færdes på festivalpladsen om natten, vil blive hjulpet tilbage til campingområdet. Alle er naturligvis velkomne på Roskilde Festival – men der er klare regler for, at børn ikke bør gå rundt alene, når det er mørkt.
Ud over at kigge efter børnene, vil Social Workers også holde et vågent øje med helt unge festivalgæster, som indtager store mængder alkohol og eller rusmidler, og ser eller hører du om børn eller helt unge, der ser ud til at have brug for hjælp, opfordrer festivalen dig til at tage kontakt til en Social Worker – du genkender dem let i de hvide veste med påskriften ”Social Worker.” 

Der er to samaritervagter på campingpladsen. Den ene ligger i BYcenter East, den anden i BYcenter West. Begge vagter har åbent hele døgnet fra lørdag 26. juni kl. 18.00 til mandag 5. juli kl. 12.00.
I servicetårnet ved Roskilde Skate er der samaritter døgnet rundt i samme periode. Der er samaritterassistance i flere servicetårne på campingarealerne. De pågældende servicetårne er tydeligt markeret med et førstehjælpsskilt.
Der er desuden en samaritervagt på festivalpladsen. Den ligger vest for Orange Scene og har åbent hele døgnet fra torsdag 1. juli kl. 17.00 til mandag 5. juli kl. 08.00. I samaritervagterne kan opbevares insulin og anden medicin, som kræver nedkøling.

I warm-up-perioden (27. - 30. juni) ligger apoteket i BYcenter East, og under musikdagene (1. - 4. juli) finder du apoteket ved samaritervagten vest for Orange Scene. Her kan du købe den mest almindelige håndkøbsmedicin som hovedpinetabletter, astma- og allergimedicin og andre produkter, bl.a. solcreme, ørepropper og kondomer. Du kan også indlevere recepter og få opbevaret insulin.
Åbningstider på campingpladsen (BYcenter East)
Søndag 27. juni til torsdag 1. juli 12.00 - 20.00
Åbningstider på festivalpladsen:
Torsdag 1. juli kl. 17 - 24
Fredag 2. juli kl. 12 - 24
Lørdag 3. juli kl. 12 - 24
Søndag 4. juli kl. 13 - 19

Der er adgang til lægehjælp fra søndag 27. juni til søndag 4. juli mellem kl. 09.00 og 14.00. Lægevagten er placeret i samaritervagten i BYcenter East. Lægevagten har mulighed for en konsultation i tilfælde af akut sygdom.
Den umiddelbare placering i nærheden af apoteket gør det muligt at aflevere eventuelle recepter til videre behandling. Bemærk, torsdag 1. juli er dette dog kun muligt på festivalpladsen fra kl. 20.00.

Politiet har i forbindelse med festivalen etableret en politivagt på Slagteriskolen, Maglegårdsvej 8 fra søndag 27. juni kl. 07.00 til mandag 5. juli kl. 15.00. Alle henvendelser til politiet skal ske her.

Store dele af indlægget af kopieret direkte fra festivalens hjemmeside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar