onsdag den 19. maj 2010

Team Min gode Oles forhold til sigøjnere

er godt!
For vi er favnende mennesker, der ikke har problemer med andre kulturer eller det at give en hjælpende hånd.

Men man må vælge sit fokus og gøre op med sig selv, hvor man på nemmest mulig vis hjælper flest mennesker.

På Roskilde er der mange sigøjnere, der samler pant. Det er en rigtig god forretning, og man behøver ikke at besidde megen fantasi for at forestille sig, at der er ret meget pant og dermed penge at hente. Faktisk er der så mange penge at hente, at hele familier inkl. børn gladeligt betaler deres billet samt ophold bare for at samle pant (Roskilde festival har Social Workers der blandt andet har til opgave at sørge for, at børn ikke færdes på festivalpladsen om natten. Finder de børn på pladsen, bliver de fulgt hjem i seng og forældrene får at vide, at reglerne er til for at blive overholdt. Læs mere om sikkerhed og Social Workers' arbejde her).

Selv med både manglende fantasi og matematiske evner, kan de fleste godt følge med så langt, at de har fået en fornemmelse af, at der altså er tale om virkelig mange penge her!

Så her er altså en mulighed for at slippe for selv at stå i pantkøen eller gå over til skraldespanden med sine dåser.



Der er dog også en anden mulighed. Human to Human dækker over Roskildes humanitære fokus. Siden 2002 har Roskilde Festival og Folkekirkens Nødhjælp samarbejdet om dette formål. De har indsamlet 5.2 mio. kr. bare i pant, som er gået til humanitært, kulturelt eller almennyttigt arbejde til gavn for mennesker verden over.

Folkekirkens Nødhjælps frivillige indsamlere kan kendes på deres turkise veste og store smil.
Festivalens hovedsponsor Tuborg har tidligere valgt fokus, og mon de ikke fortsætter i det spor? Tidligere har de for miljøets og det humanitære formåls skyld givet pant på alt under festivalen - deriblandt udenlandske dåser.

Har du besluttet, hvad du vil gøre med din pant?

3 kommentarer:

  1. Pant? Jeg drikker kun vand fra hanen!

    Ej, vil med glæde give min (eventuelle) pant til en eller anden organisation med hjertet på rette sted :-)

    SvarSlet
  2. Som altid så vil min jagt være på de turkise veste med alt den pant som jeg har/får, så får man det også så godt med sig selv :)

    SvarSlet