torsdag den 20. maj 2010

Medarbejdercamp, hvad indebærer det egentlig?

Medarbejdercamping åbner fredag den 25. juni (vil jeg tro), hvor de almindelige campingområder åbner lørdag den 26. juni kl. 18.
Tidligere år er den almindelige camping først åbnet søndag morgen kl. 8 - eller det burde den ifølge planen, men hegnet er blevet væltet før.
Nu har Roskilde valgt at åbne allerede lørdag aften kl. 18, og jeg har derfor en svag mistanke om, at medarbejdercamp måske også åbner før fredag. Men det ligger altså ikke klart endnu.

Vores camp, som er den eneste medarbejdercamp jeg vil omtale i dette indlæg, ligger på Schæferhundeklubbens område lige nord for motorvejen omkring en halv times gågang fra tidligere omtalte rundkørsel.
Den store græsmark, man ser på billedet, er der vi har lov at slå vores telte op.

Men lad os lige tjekke, hvor det egentlig er ved at udpege det på festivalkortet.
Øverst i venstre hjørne slår Darupvej et knæk, men en sti fortsætter nordpå under motorvejen. Lige på den anden side af motorvejen ligger indgangen til medarbejdercamp.

Man er ikke tvunget til som medarbejder at bo der, men vi er glade for at være der. Det har nogle fordele, som ikke er at finde på den almindelige camping (der er også mangler, men for at opfylde evt. uopfyldte behov går man bare ned og deltager på den almindelige camping). F.eks er der gratis varmt bad. Ja, det er fællesbad, dog delt op i piger og drenge, men det er bad. Og det er varmt. Det er også muligt at finde et tidspunkt, hvor der ikke er kø.
Er man mere til koldt bad og kø, kan man bare smutte ned på den almindelige camping og stille sig op der. Og ja, det er også fælles. Vist endda så fælles, at det ikke er delt op i køn. Det kan så også virke tiltrækkende på nogen.

På medarbejdercamp er der også en smule mere stille, end på den almindelige camping, hvor de oftest fester døgnet rundt (ikke alle steder dog - men mere end på medarbejder). Alligevel anbefales ørepropper, da det kan være svært at sove om dagen efter en nattevagt - og der er da også fest på medarbejder. Bare intet at sammenligne med den almindelige.

På medarbejder mødes man oftest ved masten. Det er det andet bål. Det er et godt sted at hænge ud, fordi der er strøm, så man kan lade sin telefon, pumpe sin luftmadras, koge vand til kaffe etc. Her må man også bruge primus, grill og lignende for at lave et måltid mad. Man møder ofte sjove og hyggelige mennesker omkring masten, som også ligger lige foran vores lille købmand, badene og toiletterne (træk og slip).

 
På øverste billede ser man masten, og på det næste ser man købmanden/boden/kiosken og til venstre for den badene.

På øverste billede spottes også en trækasse i baggrunden. Det er garderoben. Her kan man gratis få opbevaret nærmest hvad som helst lige bortset fra løse penge. Men tasker, overtøj, værdigenstande etc. kan man roligt smide i garderoben, som er døgnbemandet.
Her kan man også få opladet sin mobiltelefon, digitalkamera og andet elektronisk udstyr for 15 kr. Man skal blot selv medbringe en lader.
Selv bilbatterier kan man oplade (mange bruger dem til at bygge musikanlæg etc. med). Det koster dog 100 kr. i pant. Efter festivalen får man de 100 kr. igen, hvis man enten tager sit batteri med hjem eller afleverer det på en dertil indrettet plads på festivalen. Vi taler miljø her.
Som alle andre fine steder får man et nummer - og her er det ekstra fint, så man har også et selvvalgt kodeord - så man nemt og smertefrit kan få sine ting igen. Såfremt man ikke har smidt nummeret væk, men det problem plejer dog også at kunne løses. Hvis man altså kan huske sit kodeord og hvad i alverden det var, man indleverede.
Garderoberne findes over hele festivalen og det er altså ikke specielt unikt for medarbejdercamp.

Så lad mig opsummere fordelene, da ulemperne alligevel er lidt mere individuelle:
Toilet med træk og slip
Varmt bad
Lidt mere ro
Mindre mudder (færre mennesker om at dele pladsen)
Mast med strømstik
Mulighed for at komme ind en dag før og lige få lejren slået op, inden det går løs

Men for fanden, så lad os da snakke om den lejr! Hvordan ser det ud, hvordan fungerer det, hvad gør vi?
Vi plejer at have en pavillon i midten. Rundt om den sætter vi vores telte, så indgangene vender mod pavillonen.
Udover at der på den måde er tale om god social samlingshygge har det altså også den fordel, at vi kan trække en presenning fra pavillonen og udover alle telte, hvis det skulle stå ned i stænger og storme som en sindssyg.


Medarbejdercamping koster 200 kr. (det gjorde det sidste år, men der kan være en smule regulering), og tro mig, når jeg siger, at det vil man gerne betale for muligheden for varmt bad alene. Selvfølgelig kan man leve uden, men de fleste af os gider ikke engang at prøve til den pris. Stadig skal det stå klart, at det er enhver frit for, om man vil bo der.

Når man bor på medarbejder er man udstyret med et adgangsarmbånd. Det betyder, at det kun er dem med de armbånd, der kan komme ind på campen. Har man venner udenfor, må man altså finde et andet sted at mødes med dem. Man kan ikke have gæster med ind.

Men skal vi så slet ikke feste?
Jo, det tror jeg sgu da nok, at vi skal! Udover at holde vores egne fester, så er vi selvfølgelig også både på festivalpladsen og den almindelige camping for at deltage i gøjl og løjer. Og når vi så bliver trætte, så går vi hjem til lidt mere ro og sover, mens vi lader de andre rode videre i festen, der aldrig stopper.

4 kommentarer:

  1. Så glimrende beskrivelse af vores luksusliv. Jeg betaler gladeligt de 200 kr (eller mere i tilfælde af prisstigning) for at få vores skønne lejr :-)

    SvarSlet
  2. Ih jeg elsker al denne info :-)

    Lige et spørgsmål: Hvem betaler man rent faktisk de der 200,- til?

    SvarSlet
  3. De 200 kr. betales til Pia, når vi henter vores armbånd.
    Pia er vores arbejdsgiver.

    SvarSlet
  4. Tak :-) og ja, de penge lyder bestemt til at være godt givet ud!

    SvarSlet